alles over Barcelona architectuur & design pleinen, straten & wijken parken & dieren kerken Sagrada Família musea overige bezienswaardigheden  

het weer stranden eten en drinken reizen naar Barcelonavervoer Barcelona met kinderenFC Barcelona praktische info foto'slinks  

 
Bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona telt tientallen bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Een groot deel hiervan zijn al beschreven op de pagina’s “Architectuur & design”, “Kerken”, “Musea”, “Parken & dieren” en “Pleinen, straten & wijken”. Over de kathedraal Sagrada Família is er een speciale pagina geschreven waarop je alles leest over Sagrada Família.

Op deze pagina staat een overzicht van de andere bezienswaardigheden van Barcelona, die niet direct in een van de andere categorieën thuishoren.

Barcelona Card
De aanschaf van een Barcelona Card is één van de beste dingen die je kunt doen als je een stedentrip naar Barcelona maakt.
Je mag met deze voordeelkaart gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, gratis een twintigtal musea en attracties in Barcelona bezoeken en je krijgt daarnaast korting op een groot aantal andere musea en bezienswaardigheden. De aanschafprijs van de Barcelona Card heb je al snel terugverdiend.
De populaire kortingskaart is te koop met een geldigheid van 2, 3, 4 of 5 dagen.
Onze partner Ticketbar biedt de Barcelona Card met korting aan. Ga naar de Barcelona Card pagina voor meer informatie. Je kunt de kaart hier direct online met korting kopen.

Camp Nou
Dat Spanjaarden bloedfanatieke voetbalsupporters zijn, zal voor vele geen nieuws zijn. Het stadion van Barcelona, Camp Nou, wordt dan ook gezien als een soort heilige tempel. De thuisclub FC Barcelona wordt er als het ware op handen gedragen. In het stadion is een museum te bezoeken en als er geen wedstrijden zijn, zijn enkele delen opengesteld voor publiek. Camp Nou werd gebouwd in 1954 in opdracht van Francesc Miró-Sans. En in 1957 werd er het eerste doelpunt gemaakt door Eulogio Martínez. Vanaf de buitenzijde is eigenlijk niet te zien hoe groot het werkelijk is. Voor bijna 99.000 supporters is er een plaatsje te reserveren tijdens de vele wedstrijden die er worden gespeeld. Een interactieve museum en stadion toer is van harte aan te bevelen. Voor sommige levert het echt kippenvel op.

Tibidabo
De ruim 512 meter tellende Tibidabo berg is onderdeel van de bergketen Serra de Collserola. Tibidabo ligt nog net binnen de stadsgrenzen van Barcelona, waar het gebied zich uitstekend leent voor recreatieve bezigheden. Bovenop de Tibidabo staat de Iglesia del Sagrat Cor kerk. De kerk waarvan men in 1902 startte met de bouw is ontworpen door Enric Sagnier i Villacecchia. Daarvoor stond er op dezelfde plaats niet meer dan een kapel.

Iets lager dan de kerk is een pretpark gelegen ‘Parque de Atracciones del Tibidabo’. Het park wordt genoemd als oudste pretpark van Spanje.

Er zijn verschillende snelle en minder snelle attracties zoals achtbanen, carrousels, treinen en andere spannende succesnummers te ervaren. Ook worden er verschillende shows opgevoerd. Vanuit het reuzenrad heb je een spectaculair uitzicht over de stad Barcelona.

Barcelona bezienswaardigheden top 10
De site www.top10bezienswaardigheden.nl publiceert de beste bezienswaardigheden, attracties en hotspots van een groot aantal steden, eilanden, streken, provincies en landen wereldwijd. Ook voor de stad Barcelona hebben ze een lijstje gemaakt:
de top 10 bezienswaardigheden van Barcelona.
Een echte aanrader om te zien wat je echt niet mag missen in deze prachtige Catalaanse stad.

 

Mercat de la Boquería
Hoogst waarschijnlijk is Mercat de la Boquería voor de meeste toeristen de meest bekende markt van Barcelona. Waarschijnlijk helpt de ligging hier enigszins aan mee. Mercat de la Boquería is namelijk gelegen aan de beroemde Rambla de Sant Joseph. Naast de vele toeristen heeft de markt dagelijks ook duizenden lokale bewoners te verwelkomen. De hoeveelheid verse producten is er dan ook ongekend.

Als sinds de dertiende eeuw weten de Spanjaarden de weg naar deze plek in Barcelona goed te vinden om er levensmiddelen te kopen. Pas toen het plein werd aangepast in 1835 en het idee in 1840 voor de Mercat de la Boquería ontstond is de omvang gegroeid tot wat het vandaag geworden is. Er zijn tegenwoordig ruim driehonderd kramen met uiteenlopende maar vooral verse producten te vinden.

La Monumental
Inmiddels is het verboden, maar Catalonië was voor het verbod in 2010 onlosmakelijk verbonden aan de traditionele stierengevechten zoals die in veel gebieden van Spanje nog altijd voor komt.

Een vaste locatie voor deze vorm van cultuur was de arena ‘La Monumental’. Het bouwwerk wat duidelijk Arabische invloeden heeft staat in de wijk Eixample. Behalve stierengevechten werd de locatie ook regelmatig gebruikt voor concerten en andere muzikale festiviteiten. Tegenwoordig kun je blik werpen achter de schermen. Er is nu een museum gevestigd die je meer verteld over de geschiedenis van pand, de stierengevechten en bijzonderheden over veehouderijen.

Font Màgica
Deze fontein doet zijn naam echt eer aan. Als ‘s avonds de lichtjes aan gaan en de muziek gaat spelen komt er een magisch waterspektakel tot leven. Het Font Màgica staat aan de Plaça d’Espanya op de heuvel Montjuïc.

Deze fontein werd net als het Estadi Olímpic Lluís Companys gebouwd ter gelegenheid van de Internationale Expositie in 1929. Daarna is het meerdere keren gerestaureerd. Let op! Tussen 30 april en 30 september komt de fontein elk half uur in actie op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 21.00 tot 23.30. Tussen 1 oktober en 30 april is dit op vrijdag en zaterdag van 19.00 tot 21.00 uur. En dan zijn er natuurlijk ook nog speciale gelegenheden zoals kerst, oud & nieuw en Pasen.

Telefèric del Port
Voor het mooiste uitzicht over de stad Barcelona, moet je beslist een rit afleggen met de kabelbaan Telefèric del Port naar Montjuïc. Tussen de torens San Sabastià, Torre Jaune I en Miramar is ongeveer een lengte van dertienhonderd meter te overbruggen met een soort gondel. Waar je vroeger nog moest overstappen in de haven, is de afstand sinds de heropening in 1963 in één keer af te leggen. Eénmaal boven op de Montjuïce kom je aan het park Miramar.

 

Arc de Triomf
Niet alleen Parijs heeft zijn Arc de Triomf. In Barcelona staat er een even indrukwekkende triomfboog aan het Parc de la Ciatudelle. Het prachtige voornamelijk uit rode baksteen vervaardigde monument werd ontworpen als toegangspoort voor de Universele Expositie van Barcelona in 1888. Hiermee wilde de stad laten zien dat ze klaar waren om een nieuw en modern tijdperk in te gaan, zodat ze zich konden meten met de rest van de wereld. De Arc de Triomf werd ontworpen door de Spaanse architect Josep Vilaseca i Casanovas. Een ander beroemd ontwerp van hem is Casa Pia Batlló aan de Rambla de Catalunya.

Olympisch Stadion Lluís Companys
Op de Montjuïc berg is het Olympische stadion van Barcelona gelegen. Het stadion die een capaciteit heeft voor ongeveer 60.000 toeschouwers, werd gebouwd ter ere van de Internationale Expositie in 1929. De stedelijke ontwikkeling van Barcelona werd op deze manier weer duidelijk op de kaart gezet. Destijds droeg het stadion de naam ‘Estadi Olímpic de Montjuïc’. Pas in 2001 werd de naam gewijzigd in Estadi Olímpic Lluís Companys. Dit is een verwijzing naar de regerende president tijdens de Spaanse Burgeroorlog van 1936 tot 1939 en voormalig leider van de Republikeinen van Catalonië, Lluís Companys i Jover. Regelmatig worden er in het stadion concerten gegeven en allerlei sportfestiviteiten georganiseerd.

Telefèric de Montjuïc
Een iets luxere kabelbaan, maar zeker niet minder boeiend dan de Telefèric del Port, is de Telefèric de Montjuïc. Deze moderne versie loopt vanaf het park de Montjuïc naar het kasteel. De rit duurt ongeveer een kleine vijf minuten. Het uitzicht vanaf het eindstation is waanzinnig te noemen. In de nabije omgeving van dit groene hart van de stad zijn leuke bezienswaardigheden te vinden zoals Fundacío Joan Miró, Castell de Montjuïc en het Olympische stadion.

Mercat de Santa Caterina
Hoewel de stad Barcelona meerdere markten per dag te bezoeken heeft, springen er twee in het bijzonder uit. Mercat de la Boquería en Mercat de Santa Caterina zijn dan ook de twee grootste en meest uitgebreide markten. Mercat de Santa Caterina is te vinden in La Ribera in het stadsdeel Sant Pere wat in het oude deel van Barcelona ligt. Al sinds 1882 wordt er op deze locatie groente, fruit, vlees en allerlei andere levensmiddelen verkocht. Door de jaren heen zijn hier natuurlijk heel veel andere producten en handelswaar aan toegevoegd. Het bijzondere en zeer moderne uiterlijk is pas in 2005 verkregen. Het golvende en kleurrijke dak passen prima tussen de bijzondere architectuur die Barcelona rijk is.

 

© Silver Media - deze site gebruikt cookies - e-mail: allesovervakanties@gmail.com