alles over Barcelona architectuur & design pleinen, straten & wijken parken & dieren kerken Sagrada Família musea overige bezienswaardigheden  

het weer stranden eten en drinken reizen naar Barcelonavervoer Barcelona met kinderenFC Barcelona praktische info foto'slinks  

 
Parken en dieren in Barcelona

Liefhebbers van natuur en dieren kunnen in Barcelona terecht in meerdere parken. De ligging van de stad tussen en deels op heuvels heeft ervoor gezorgd dat Barcelona een aantal prachtige parken, tuinen en andere stukjes natuur kent. Ook zijn er een aantal plekken waar je dieren kunt gaan bewonderen. Dit laatste is vooral populair onder gezinnen met kinderen die Barcelona bezoeken, maar ook oudere bezoekers komen graag in de dierentuin van Barcelona of het aquarium.

Op deze pagina bieden we een overzicht van parken en dierentuinen die volgens ons de moeite van het bezoeken waard zijn.

L’Aquarium de Barcelona
In de oude haven ‘Port Vell’ is een groot aquarium te vinden van een formaat waarin maar liefst zes miljoen liter zeewater past. Doormiddel van een soort tunnel loop je als het ware dwars door de Middellandse Zee. Ondertussen zwemmen de haaien vlakbij op zoek naar een gewillig prooi. Zo worden er zo’n veertien onderzeese gebieden tentoongesteld waarin diersoorten huizen als de schorpioenvis, zeeanemonen, koralen, zeepaartjes en nog heel veel meer.


foto: Paul Hermans | wikipedia

Jardí Botànic
Op de berg de Montjuïc is een prachtige botanische tuin gelegen. De tuin is aangelegd als een soort amfitheater van ongeveer veertien hectare. Afwisselende wandelpaden leiden je op spannende wijze langs bijzondere planten en bloemen. De vegetatie die je tegenkomt vinden hun oorsprong in landen als Zuid-Afrika, Noord-Amerika, Australië en rondom de Middellandse Zee.

 

Park Montjuïc
De Montjuïc is een berg ten westen van het centrum van Barcelona. Bovenaan is het kasteel de Montjuïc gelegen die omstreeks 1751 werd gebouwd. Daarvoor stond er niet meer dan een zeer simpel torentje dat als fort diende. Rondom het kasteel ligt een groene oase waar zowel de lokale bevolking als de toeristen graag vertoeven.

Er zijn verschillende recreatiemogelijkheden, maar ook leuke dingen om te bezoeken. Zo vind je er onder andere het Olympische Stadion, Museu d’Archeologisch, Museu Etnològic, het museum MNAC Museu Nacional d’Art Catalunya waar een zeer indrukwekkende collectie kunst te bewonderen is en een museum met moderne kunst genaamd Fundació Joan Miró.

Voor het mooiste uitzicht moet je zeker een tochtje met de kabelbaan maken. Met de Telefèric de Montjuïc kun je tot aan de hoogste top van de berg komen.

Parc de la Ciutadella
Met name de in Engelse stijl aangelegde tuinen, het prachtige fontein en de monumentale waterval zorgen voor veel bezoekers die Park de la Ciutadella dagelijks bezoeken. Door de centrale ligging, niet ver van de historische bezienswaardigheden van de stad, is het een heerlijke ontsnapping aan het drukke stadsleven. Waar ooit een groot fort stond om de stad te beschermen, heerst nu vooral rust en familiaire gezelligheid. Ook zijn er enkele musea gelegen zoals Museu Martorell en Museu Zoologia wat in Castell dels Tres Dragons (kasteel van de drie draken) gelegen is.

 

Park Güell
Het grote stadspark Park Güell was voor het jaar negentienhonderd niet veel meer dan een open vlakte. De welgestelde ondernemer en industrieel Eusebi Güell die later zelfs tot graaf werd benoemd, gaf Antoni Gaudí opdracht om in de Gràciawijk een tuinwijk te creëren. Omdat hij zelf nogal eens in Engeland kwam had hij zelf ook wel enkele ideeën. Niemand had destijds kunnen vermoeden dat het park wat sinds 1926 opengesteld is voor publiek, nog altijd erg geliefd en graag bezocht wordt. Niet alleen om het groene karakter, maar zeker ook om de kunst die er dankzij Gaudí te bewonderen is.

Met name de ‘La Sala de les Cent Columnes’ de hal van honderd zuilen, ‘L’Escalinata del Drac’ het drakenfontein, de mozaïek bankjes en zijn voormalige woonhuis wat nu een museum is zijn echte toeristentrekkers.

Parc Zoològic de Barcelona
De dierentuin van Barcelona is leuk voor jong en oud. De kleine dierenverzameling die omstreeks 1892 geschonken werd door de rijke bankier Louis Martin Codolar is uitgegroeid tot een volwaardige dierentuin. Het park is gelegen in Parc de la Ciutadella.

Parc Zoològic de Barcelona heeft naast de bekende dierentuin dieren ook een aantal zeldzame soorten in huis. Alle continenten van de wereld zijn er vertegenwoordigd waarbij de leefomgeving zo goed mogelijk is nagebootst. Regelmatig worden er allerlei activiteiten in het park georganiseerd.

 

© Silver Media - deze site gebruikt cookies - e-mail: allesovervakanties@gmail.com